PetraElisabeth`s

Mys

Kategori:

Vi dricker vin på hotell rum och bara myser. Det regnar och är väldigt kallt i Göteborg så vi har ingen lust att gå omkring eller sitta på någon servering. Vi ska lämna hotellet skapligt i morgon för att åka vidare till annan ort. Vi skulle ha tältat men vädret är för dåligt så vi ändrar i planerna. Nu ska jag forska vilken väg vi ska ta i morgon för att komma rätt. Vi snurrade nämligen runt en hel del innan vi hittade vårt hotell i Göteborg. Så det ska vi undvika att göra i morgon. Puss

Hard Rock Café

Kategori:

Avnjutit en god middag på Hard Rock café. God mat och drinkar: ) mys! Nu blir de röttjut på hotellet. Puss

Stolsuthyrning

Kategori:

I parkerna i Gbg har dom Stolsuthyrningar precis som när man tar en kundvagn när man ska handla mat. Stoppar i en tia får en stol lämnar tillbaka stolen får tillbaka sin tia tillbaka.Härlig ide: )

Liseberg

Kategori:

Hej! Efter våran shopping runda på stan så promenerade vi till Liseberg. Precis när vi kommer in så börjar de verkligen spö regna: ( men det var en skur som varade ca 10min. Så vi gick och spelade på några hjul och vann 3 vinster. Jag kan inte fatta de. Jag vinner aldrig på något sånt. Först körde vi på Mm's och nr 55 och vinner 2 kg Mm's och på ett chips hjul och vinner en chips påse sen spelad vi mera men vann inget. Så vi gick och tog en fika. När vi väl var på väg ut så lägger vi 20kr på Marabou hjulet på nr 55 och vinner 2 kg Marabou haha vi har mycket godis att äta nu: ) härlig dag på Liseberg.

City

Kategori:

Dagens shopping blev bl.a. Smycken och parfym.

Ut på stan

Kategori:

Shopping runda nr två står på listan: )

Frukostbuffe

Kategori:

God morgon! Det bäst med att bo på hotell är ju helt klart frukostbuffen som serveras. Eller? Är mätt och belåten ska hoppa in i duschen och fixa mig. Sen beger vi oss ut på stan: )

Avenyn

Kategori:

Nu är vi tillbaka på hotellet. Vi har gått i butiker och shoppat. Finns massa fint och så mycket bra butiker. Sen blev de middag och drinkar på avenyn. Göteborg är så mysigt. Men allt är så stort så de tar ett tag innan man får koll på vart allt ligger. Men efter mycket strosande runt i city har vi ganska bra koll. Nu ska vi planera morgon dagen. Enligt väderprognosen väntas dåligt väder med regn så vi bli ju begränsade på vad man kan göra: ( sov gott!

Redo för city

Kategori:

Nu är vi redo för stan. Först shopping sen middag. Vart vet vi inte var tar något som ser bra ut. Äntligen tittar solen fram så kanske blir en uteservering. Måste kila : )

Hotell Vanilj

Kategori:

Vi har valt de bästa hotellet jätte mysigt. Bra rum och bra pris. Nu ska jag duscha sen ut på shopping runda: $

Roadtripp

Kategori:

Nu drar vi i väg till Göteborg. Två dagar på Hotel mitt i stan = shopping: ) Åhhh vad kul och mysigt vi ska ha de. Nu regnar de för fullt men hoppas på bättre väder. Puss

Packar

Kategori:

Färdigt packat i morgon bär de av till Göteborg.

Seg

Kategori:

Kanske detta ger mig lite energi. Så seg och de har jag inte tid med.

Going out

Kategori:

I går möte jag, Lina och Ida. Vi satte hos på balkongen och drack vin och njöt av kvällsolen. Efter de bar de av mot bisops arms för lite middag. Blev en Cesarsallad mums efter mätta magar kunde vi gå vidare och dansa på Hugos. Blev en trevlig kväll. I dag = seg!

Skärgårdshäng

Kategori:

Jag och Lina lämnade Norrpan kl 10 och åkte ut till landet för att spendera dagen där. Mulet när vi kom ditt. Men vi trotsa vädret och gick till badet. Satt 15 min och njöt på klipporna sen sprack himmelen upp. Blev strålande sol: ) sola och bada i några timmar. Sen blev de sallad till lunch hann även med en fisketur innan vi åkte hem. Stressigt värre blev de på hemvägen.

Error

Kategori:

Bloggen har inte fungerat men nu äntligen! Massa inlägg på ingång : )

Golf+Grill+Promenad

Kategori:

Eftermiddagen har spenderats med goda vänner. Först promenad runt strömmen med Lorina. Där vi såg en massa ankungar. Efter de hämta vi upp Lina blev då en fika på solsidan verkligen jätte bra fik och härlig uteservering. Sen bara de av till aqua golfen inga vinster denna gång: ( sen möte vi upp några vänner för grillning i parken. God och nyttig grillning blev de. Nu sov upp och hoppa tidigt i morgon! Sov gott

Lunch

Kategori:

I dag blev de en lunch på stan med bästa Hilda. Hon har varit på resande fot i 3 veckor så vi hade lite att prata om. Satt på brödernas åt sallad och njöt av solen som tittade fram lite då och då. Nu får vi se vad resten av dagen/kvällen har att erbjuda.

Blus

Kategori:

Älskar denna blus och använder den flitigt. Skön och fin färg. 149kr på HM. Nu sticker jag i väg / Love

God morgon

Kategori:

Jag är vaken sen några timmar tillbaka. Har städat hela morgonen och putsat alla fönster. Var illa tvungen att göra de eftersom vi hade fått en kilometer lång fågel bajs på hela fönstret så vidrigt! Men nu är de städat och fräscht hemma. Jag har sovit illa i natt för att de har varit kallt och jag har legat och fryst. Sen har jag blivit störd av en glappande kille ute på gatan som bråkat med sin tjej. Han hat stått och sagt massa fula ord. Tillslut kastar tjejen ut nyckel så han kunde komma in och de blev äntligen tyst. Nu måste jag skynda ska i väg på en lunch. Puss

Kvällen

Kategori:

Jag och Lina åkte till Hemköp och köpte "middag" sen åkte vi vidare ut till Lindö och satte oss på bryggan. Njöt av solen och satt och pratade i några timmar. Så mysigt. Puss

Söderköping

Kategori:

Jag och mamma tog bilen och åkte till Söderköping. Vi har gått runt och strosat i alla butiken och vid kanalen. Det är så mysigt och fint i Sörping. Hann även med en god glass i solen. Det var även jätte många turister där hörde danska, tyska och engelska. Många skulle självklart besöka smultronstället men de gjorde inte vi eftersom kön var väldigt låååååg. Man fick väl stå minst en halvtimme för att få ett bord! Finns ju ett ännu godare glasställe i Söderköping som man kan besöka istället. : )

Söderköping

Kategori:

Jag och mamma tog bilen och åkte till Söderköping. Vi har gått runt och strosat i alla butiken och vid kanalen. Det är så mysigt och fint i Sörping. Hann även med en god glass i solen. Det var även jätte många turister där hörde danska, tyska och engelska. Många skulle självklart besöka smultronstället men de gjorde inte vi eftersom kön var väldigt låååååg. Man fick väl stå minst en halvtimme för att få ett bord! Finns ju ett ännu godare glasställe i Söderköping som man kan besöka istället. : )

På väg

Kategori:

Nu är jag precis på väg ut. Ska åka och hämta mamma. Vet inte vad vi ska göra men kommer nog på något. Vad gör ni en dag som denna? I kväll blir de PW och träffa en vän som kommer hem från en resa. Puss

God morgon

Kategori:

I dag är jag riktigt seg. Men efter en kopp kaffe är jag pigg igen. I dag är det soligt ute så blir nog bad eller träffa mamma.

Vin mys

Kategori:

I går möte jag upp Lorina så åkte vi till hennes syster och tog en drink. Efter de blev de vin på trädgårn. Vädret var jätte skönt. Blev inte alls sent utan jag var hemma till kl 23. Sov gott

Bad

Kategori:

Dåligt med inlägg på bloggen i dag sorry för de. Jag har solat och badat hela dagen på mårängen. Underbart skönt. Efter de blev de en PW och joggning. Känner mig på g nu med träningen så skönt. Nu ska jag fixa mig för snart kommer Lorina och hämtar mig. Hörs.

Mini golf

Kategori:

Ja de var just de vi skulle göra i Lindö spela mini golf. Var härligt väder ute i Lindö. Älskar verkligen Lindö <3 jag vann inte så lite bitter över de. Är så dålig förlorare.

Härligt

Kategori:

Sitter och njuter i gräset på lorinas baksida. Solen lyser himlen är blå men nu försvann solen så vi drar vidare. Blir en tripp till Lindö :)

Stan

Kategori:

Nu sticker jag till stan för att möta en vän!

Otur

Kategori:

I går började de jag tvättade visa kortet i tvättmaskin och självklart fungerar de inte nu: ( självklart har jag knappt några kontanter hemma. Tar 3-5 dagar att få ett nytt kort! Hur ska jag klara mig dessa dagar? I dag lagade jag mat och bränner mig på varmt smör: ( aj f*n vill gråta gör så ont! Så nu sitter jag med en påse is på handen. Kan knappt använda handen.

God natt

Kategori:

Jag är helt slut i ögonen. Har suttit och planerat våran semester. De är lite lätt att få i hop de. Boende, saker vi ska göra och vart trippen ska gå! Ska fortsätta i morgon för nu vill jag sova. Godnatt

Till lyan

Kategori:

Blev två krukor som jag fyndade på House för 15kr/st. Två doft ljus 29kr/st på Ica maxi. Detta ska pryda våra sängbord. I morgon ska jag köpa blommor som ska få ta plats i krukorna. Fin fint kommer de bli. Puss

Dinner

Kategori:

Nu är middagen lagad nu ska vi bara äta upp den! Hahah. Blev en enkel middag som består av falukorv, pasta och rostad lök. : )

Break

Kategori:

Nu har jag gjort massa ärenden och även hunnit med massa shopping. Bara saker till lyan inget till mig själv. Eller några små saker till mig. Nu sitter jag hemma hos pappa för att mata fiskarna men ska snart dra vidare. Ska en sväng på stan och köpa några saker till sen blir de hem och laga middag. Visar sen vad jag fynda i dag : )

Lunch

Kategori:

Sista maskinen nu sen är tvätten klar. Skönt! Tänkte jag skulle äta lunch innan jag sticker i väg. Blir rester från middagen i går. Köttfärslimpa, sås, Potatis och grönsaker. Det är våran favorit rätt här hemma och de lagas ofta. Husmanskost är de bäst både jag och Johannes älskat de! Vad är eran favorit rätt?

Godmorgon

Kategori:

Välkommen måndag! Jag vaknade pigg och glad skuttade ner till tvättstugan och håller nu på att tvätta några maskiner. Mellan tvätten blev de frukost i dag blev de fil med färsk frukt och kaffe: ) På schemat i dag en hel del efter tvätten är klar ska jag åka i väg och fixa en massa inför våran road tripp som tar stapeln i helgen. Längtat! Ska även försöka hinna med en PW mot kvällen hoppas de inte börjar regna bara. Puss

Kvällsmys

Kategori:

Nu blir de film och nyttigheter. Måste börja tänka på vad man stoppar i sig så i dag blev se frukt och grönsaker. Självklart dricker vi stevia saft till de : ) Love! Promenad minst 3 dagar i veckan och nyttigare mat är vårt mål! Bättre sent än aldrig. Skönt att komma i gång med promenader och träning igen! Man mår ju så mycket bättre och vilken energi man får.

Promenad

Kategori:

Jag och Johannes tog en promenad genom oxelbergen. Helt underbart och nu mår jag bättre: ) vädret var helt perfekt ute. Efter promenaden gick vi till affären och handlade lite till våran mys kväll vi ska ha: )

Kvällen

Kategori:

Kvällen i går var super. Var med min fina vän Lina plus några andra. Var på trädgårn och de var smockat med folk. Härligt! Körde på min favodrink p2: ) blev inte sent då jag var så trött. I dag är jag inte på topp får se hur jag bloggar i dag hörs.

Wearing

Kategori:

Detta blev kvällens klädval.

Vin

Kategori:

Sitter på balkongen och dricker vin med fina Lina. Sen bär de av till trädgårn: ) vad gör ni?

PW

Kategori:

Går PW runt strömmen med Lorina! Härligt.

Sov morgon

Kategori:

Blev en sen kväll i går så vi tog en rejäl sovmorgon. Vaknade kl halv ett av att telefonen ringde. Nu är vi uppe och frukosten är fram dukad. Nu ska vi njuta av lördags frukost. Vi lyxar alltid till de på lördagar: ) vet inte riktigt vad jag ska hitta på i dag har några alternativ! Bestämmer efter frukosten! Puss

Vill ha

Kategori:

Så fint måste inhandlas snarast!

Mys kväll

Kategori:

Jag och Johannes har mys kväll med vin och popcorn. På de kör vi film maraton massa komedier hela kvällen/natten. Nu börjar film nr två: ) hoppas ni har en fin kväll!

Väskrensing

Kategori:

Haha hittar inget i min väska och blir galen varje gång jag ska ha något. Får stå och leta flera minuter innan jag hittar de jag ska ha. Så tänkte de var dags att rensa väskan. Haha ofta man går runt med men tumstock i väskan och hur hamnade den där!? Självklart massa kvitton och skit! Men nu är den rensad och nu hoppas jag att hitta grejorna i den. Eller så måste jag nog köpa en mindre väska så man inte får plats med så mycket. Har ni några väskproblem?

Quickstop

Kategori:

Var tvungen att åka och handla och besöka systemet snabbt innan jag ska vidare. Blev två flaskor vin och mat.

Ensjön

Kategori:

Vi gick på en promenad och stannade till vid Ensjön och satt där i några timmar. Vädret var inte så varmt när vi gick ditt men när vi väl var framme så var de stekande värme. Jag hade självklart långbyxor på mig : ( hade varit skönt med bikini eller shorts! Men barnen bade, lekte och hade jätte kul. Jag satt och njöt i solen.

Parken

Kategori:

Nu är vi och leker i parken men ska snart på en utflykt.

Fredag

Kategori:

Jag är redo för att åka i väg strax. Ska bara hälla i mig en kopp kaffe. Jag ska ta hand om barnen i dag tänkte vi ska gå till parken, leka och köpa glass: ) hoppas vädret håller i sig så vi kan spendera några timmar i parken. Vad hör ni denna fredag?

Tips

Kategori:

Vill du ha långa och fina naglar så är det här ett hett tips. Sally Hansen (guldiga bruken) det gör att naglarna blir jätte starka och växer otroligt fort. Jag använder de hela tiden. Kostar ca 100kr på kicks.

Film

Kategori:

Har varit hemma hos Johannes mamma hela kvällen och umgåtts med dom. Hans systers barn är på besök från Sthlm så har lekt med dom. Vi har ritat, byggt koja och sett film. Leona tog en tupplur så jag, Johannes och Livia tittade på Pippi. Älskar verkligen barnfilmer.

Paus

Kategori:

Ett stop på stan för att träffa mamma.

Lunch

Kategori:

Nu är jag klar med städningen hemma. Har duschat och fixat mig så nu är jag redo för möte. Jag ska käka lite lunch innan jag åker i väg. Dagens "lunch" består av knäckebröd och fun light stevia blåbär. Puss

Godmorgon

Kategori:

I dag är de torsdag en dag tills helgen börjar. Hoppas på bra väder till helgen så man kan hitta på massa saker. Men i dag ska jag stor städa, gå på möte, städa bilen och umgås med familjen. Om jag ska hinna till mitt möte kl 13 så måste jag sätta i gång och städa: ) men först en kopp java. Puss

Bra hårtips

Kategori:

1. Det är inte bra att tvätta håret för ofta, jag brukar hålla mig till max 2-3 dagar i veckan. Tänk även på att använda RÄTT schampo/balsam för just din hårtyp. Har du färgat hår så använd ett schampo och balsam som har en egenskap av att just vårda och behålla färgat hår. 2. Många får för sig att ett schampo måste löddra för att det skall göra håret riktigt rent, detta stämmer inte. Många schampon löddrar inte när håret är smutsigt. Ta inte för mycket schampo, det behövs bara lite. Har du smutsigt hår eller blir ditt hår fett lätt så kan du tvätta håret med (lite) schampo två gånger istället. 3. Om man har lätt för att få fett hår är det bättre att investera i ett torrschampo än att tvätta håret varje dag. Att tvätta håret för ofta torkar ut håret och hårbotten, vilket leder till att kroppens försvar gör att det produceras mer fett i hårbotten och det blir som en ond cirkel. Jag har skrivit om mina favorittorrschampon HÄR. Har du slut på torrschampo (och är blond) funkar löspuder också bra att dutta på i fet hårbotten och gnugga. 4. När man tvättat håret med schampo och balsam kan man avsluta med att skölja håret i kallt vatten. På så sätt stänger sig nämligen alla fjällskikten i håret och därmed får man alltså ett hår som är glansigare och lättare att reda ut. 5. Balsam skall användas i längderna och topparna, ej i hårbotten. 6. Håret slits enormt utav allt som har med värme att göra, det vill säga hårfön, plattång, locktång och så vidare. Försök att använda värmetänger så lite som möjligt och när du väl gör det så se till att du har ett bra värmeskydd innan, till exempel en spray eller en crème. 7. Var försiktig om långt hår! Har du långt hår så är dina längder flera år gamla, var försiktig och slit inte i håret. Du kan minska slitage genom att sätta upp håret i en knut eftersom då skyddas hårtopparna. 8. När du sover kan du minska slitage på håret genom att sova med en fläta. 9. Det finns smuts som inte går att tvätta bort med schampo. Till exempel sot och damm måste faktiskt borstas ur håret. 10. Håret är extra ömtåligt när det är blött, vänta därför med att reda ut eventuella tovor tills håret torkat. 11. En vanlig hårborste med plastknoppar sliter på håret. Är du rädd om ditt hår? Använd istället en svinborste som är mycket skonsamare mot ditt hår. En svinborste reder inte bara ut ditt hår utom samtidigt så borstar du ut hårbottens naturliga fett till längderna och ger håret mer glans. 12. Kom ihåg att rengöra din borste med jämna mellanrum! Där fastnar ofta smuts, damm, rester av hårprodukter och så vidare som smutsar ner ditt hår. 13. Om du sover på ett smutsigt örngott så kan det göra ditt hår smutsigt och fett. 14. Ät nyttigt och varierat. Försök att få i dig vitaminer som till exempel B och E. En bra kost hjälper dig till ett friskare hår! Drick mycket vatten. 15. Toffsar med metallklämmor sliter mer på håret än de utan metallklämmor. Försök att undvika hårklämmor och spännen med vassa kanter.

Brygg häng

Kategori:

Vi åkte ut till mina gammal trakter i Lindö och hängde på bryggan och njöt av kvälls solen. Helt underbart! Satt och snackade i ett par timmar om gammal minnen. När solen hick ner så åkte vi hem eftersom de blev väldigt kyligt. Nu ska jag mysa med Johannes och planera lite mera semester. Förslag på vad man kan göra i Göteborg? Förutom liseberg!

dagen

Kategori:

Vädret blev jätte fint under dagen så vi gick till parken och lekte med barnen. Eller vi sola och barnen lekte! Nu sitter vi hemma hos Lorina och försöker komma på en kvälls aktivitet. De är ju sjukt att de ska vara så svårt att komma på att göra något. Vad gör man? Förslag välkomnas!?

 

Me

Kategori:

Detta har jag på mig i dag! Blus HM byxor HM skor HM! I love HM. Håller ni med mig om att HM är så bra?

HM

Kategori:

Detta köpte jag på HM i går. Två ljuslyktor 29kr/st och en glasburk med text 59kr. Älskar verkligen lycktorna.

Shopping

Kategori:

Var på stan en sväng förut och vandrade runt i några inredningsbutiker. Hittade faktiskt lite saker på HM till lyan. Bilder på de kommer i morgon : ) är ute efter en golv lampa till vardagsrummet och hittade två st på Chilli men har svårt att välja vilken. Vilken tycker ni?

Film

Kategori:

Mys med älskling film och god dricka : )

Lackade

Kategori:

Ny lackade tå naglar. Man känner sig så sommar fräsch när man har ny lackade naglar. Nagelacket köpte jag i Turkiet förra året.

Tvätt

Kategori:

Då var de dags att tvätta igen tvätt korgen är full! Men de gör inget för de går väldigt snabbt och smidigt att tvätt i våran tvättstuga. Alla tvätt är tvättad och nu ska den bara torka. Ska äta frukost nu den ska jag i väg till stan och handla lite saker. Hoppas jag hittar de jag ska ha bara. Utbudet på inredning tycker inte jag är så bra : (

Drink

Kategori:

I går kväll satt jag och Johannes och planerade våran semester som börjar om ca 1,5 vecka. Vi börjar med några dagar i Gbg : ) ska bli så mysigt. Fick verkliga semesterkänslor i går så Johannes fixade i hop varsin drink åt oss! Den var så god!

Tips

Kategori:

Jag kommer hänga hela kvällen på denna sida ska köpa posters och rama in. Ska köpa till hallen, köket och vardagsrummen. : ) Mins vägar kommer bli så fina! Allposters.se

Svamp plock

Kategori:

I dag blev de svamp plockning. Jag och mamma åkte till vårt svampställe och plockade en hel del svamp. Passade även på att passera vårt gammal landställe som vi hade när vi var små. De var lika mysigt som jag minns de. Vi blev inte så länge kvar i skogen eftersom regnet kom! Blev även lite shopping på vägen hem. Tänkte jag visar de sen. Här är några bilder från dagen.

Måndag

Kategori:

Nu är jag vaken efter en lång natt med skön sömn. I dag är planen att bada, plocka svamp eller shoppa. Vädret är ju lite ostadigt så blåser de massa. Men först ska jag äta frukost och städa lite! Efter de får vi se hur vädret är. Vad gör ni för att få en bra start på dagen?

Segast i stan

Kategori:

Jag är så trött! Var i väg förut på dagen fixat en hel del saker. Efter de blev jag trött så har bara lagat middag och vilat. Somnade även ett tag men är liks trott för de så längtar tills jag får sova i kväll. En sak till söndags tv är så tråkigt finns inget att se och dom visar bara massa b filmer!

Middag

Kategori:

I dag blev de hemma gjord pizza till middag. Blev en med champinjoner och skinka och en med tomater och mozzarella. Super gott blev de!

Börjat dagen

Kategori:

Söndag är här och jag gillar verkligen inte söndagar de är så sega och tråkiga. Jag brukar alltid försöka sysselsätta mig så dagen inte ska bli så tråkig. Så nu har jag ätit frukost och ska nu dricka kaffe. Sen ska jag åka i väg och mata fiskarna hos pappa, handla mat, hämta saker hos Lina och sen tvätta. Vad gör ni på söndagar?

Från i går

Kategori:

Vilken lyckad kväll de var i går hade jätte kul med alla tjejer. Vi drack, käkade, snackade, lekte "lekar". Jag och Lina hade köpt massa frukt och snacks som vi bjöd på och de var verkligen uppskattat. Vi festa på under kvällen och vi kl 01 så gick vi till Hugos och dansa. Kvällen var toppen och vi staplade hem ca 03,30. Stupade i säng kl fyra vakande nu och är så trött.

Tjejfest

Kategori:

Nu drar jag i väg på tjejfest. Så kul ska de bli. Vad hör ni en regnig kväll som denna? Här får ni en bild på mig: )

Gör mig snygg

Kategori:

Sitter nu hemma hos mamma med hårfärg i håret. Skönt att färga håret blir så fräscht efter. Måste ju göra mig snygg till i kväll eftersom de vankas tjejfest och utgång: )

Nespresso

Kategori:

I dag blev de en kopp nespresso, knäcke och havreringar med fil till frukost.

Godmorgon

Kategori:

Planen var att sova länge i dag men har varit vaken sen kl åtta. Har sovit till och från nu i två tummar. Magen skriker efter frukost nu så går väl upp och äter. Jag ska snart åka till mamma för att färga mitt hår. ( om jag orkar). Puss

Shopping

Kategori:

Nu har jag varit och shoppat med Lina. Blev smycken och hårfärg. Var helt dött med folk på Ingelsta men de var ju skönt. Nu är vi hemma hos Sofia och hälsar på. Mys!

Fiskvakt

Kategori:

Är och matar fiskarna hos pappa och väntat på Lina som är på väg hit. Vi ska åka till Ingelsta titta i butikerna, äta och en sväng till systemet. Vad gör ni denna fredag?

Fika besök

Kategori:

Nu har mitt besök gått. Jätte trevligt att träffa Tessan som är en av mina äldsta vänner. Vi har känt varandra i många år sen vi var små och har hållit kontakten även fast hon i dag bor i Sthlm. Satt och pratade i flera timmar. Fick veta en jätte rolig sak och de ser jag fram i mot.

Kaffe

Kategori:

När Johannes var i Sthlm köpte han med mitt älskade kaffe hem. Vi har en Nespresso maskin och kapslarna till den kan man bara beställa på nätet eller köpa i butik i Sthlm. Så när någon av oss är i Sthlm besöker vi alltid en Nespresso butik Och köper med oss kapslar.

Städ

Kategori:

Jihoo! Klar med städning. Städade allt på ca en timme så nu ska jag hopps in i duschen och fixa mig.

Fredag

Kategori:

Då var de fredag igen! Jag sitter och dricker mitt morgon kaffe och försöker få lite energi. Ska få besök kl 12 i dag så tänkte att jag ska storstäda innan dom kommer. Men nu har jag dragit på de i ca en halvtimme eftersom jag känner mig då otroligt seg. Men efter detta inlägg så ska jag sätta i gång. Tips är ju att börja med de tråkigaste och jobbigaste så går de lätt! Så gör jag. Efter besöket har jag en del saker att fixa. Men uppdatera under dagen! Puss

God natt

Kategori:

Jag ska sova nu! Jag är så trött efter en hel dag i skogen. Har plockat bär och svamp hela dagen. Regnet har kommit och gått men då kröp vi in under en tall för att ta skydd. Hitta ca 5 liter blåbär och 5 st kantareller vilken skillnad. Jag hade inte kameran med i skogen så tyvärr blev de inga bilder från dagen. Hörs i morgon sov gott

Klick klick

Kategori:

Jag vill så gärna klicka hem dessa skor och denna Chanel parfym. : )

God morgon

Kategori:

Vaknade för ca en timme sen. Har ätit frukost, diskat, städat och förberett för dagen. Ska åka i väg om en liten stund med Lorina. Måste bara få i mig lite kaffe så jag verkligen vaknar till liv. Blev ingen paj i går för bi var så trötta så vi satte bara på en film och sen somnade vi. Vad gör ni dag?

Picknick

Kategori:

Jag, Lorina och cellan åkte i väg på en picknick förut. Åkte till en sjö utanför Norrköping. Vi hade de väldigt trevligt. Satt på bryggan och njöt av solen som tittade fram lite då och då. Jag och Cellan hade även en ceremoni för alla fiskar i sjön. Vi band ihop kransar och buketter som vi kastade i sjön och sa några fina ord. Hahaha! Nu är jag hemma har nyss ätit en middag och funderar på om vi ska baka en blåbärs paj. Hittade nämligen massa blåbär på våran picknick. : )

Nytvättad

Kategori:

I dag tog jag bilen ut till farmor och farfar för att hälsa på. Efter en stund där ute fick jag för mig att jag skulle tvätta bilen. Så jag tvättade min och deras bil: ) Nu är min bil super ren och fräsch.

Bak

Kategori:

Här kommer resultatet från vårt bak. Blev choklad tårta med mint och hallonglasyr. Verkligen jätte god.

Lunch

Kategori:

Varit i väg en sväng på förmiddagen och handlat lite små saker. Efter de åkte vi hem till Lorina och åt lunch. Blev korv med ost, bacon smak, potatis gratäng och sallad. Nu ska vi baka eftersom de regnar ute och då kommer de inte på tal om några ute aktiviteter. Visar upp sen vad vi kommer baka: ) vad gör ni en regnig dag?

Grill middag

Kategori:

I går åt vi grillat till middag. Det var jätte gott och i stort sätt första gången jag äter grillat i år. De är ju skandal men de är ju pga vädret. Vi åt grillad potatis, oxfilé, bea och sallad. Efterrätten bestod av jordgubbar, glass och grädde. Har bi några bra grill tips?

Bärplock

Kategori:

Vi åkte och plockade bär på Ringstagård. Lorina och Celine ville ha jordgubbar men jag hade massa kvar sen jag plockade sist så vi plockade åt dom. Totalt 9 kg jordgubbar blev de så nu är de jordgubbar ett bra tag framöver. Solen sken när vi kom ditt men efter ca en timme så började de verkligen regna så vi fick rusa till bilen. Vad har ni gjort i dag?

On the road

Kategori:

Sitter i bil och är på väg till okänd plats. Lorina plockade upp mig så snart vet jag vart vi är på väg. Har dock mina funderingar. Nu blev de ett stopp för tankning och köpa dricka: ) varmt e de i dag så underbart skönt. hörs sen puss

Rengöring

Kategori:

Jag behöver köpa en ny rengöring eftersom jag inte tycker att min är bra länge. Känns som huden har vant sig vid den rengöring och då inte gör någon nytta. Dock är de otroligt svårt att välja rätt och någon bra. Är en djungel finns ju tusentals olika serier. Är de någon som har något bra förslag på rengöring? De jag funderar på är Chanel eller dermalogica! Någon som testat dessa märken?

Måndag

Kategori:

Hej! Det är måndag morgon solen skiner underbart ute så man blir på strålande humör. Jag har varit väldigt effektiv denna morgon. Tvättmaskinerna är laddade, disken är diskad, styrt och plockat och avnjutit en härlig frukost. Ska ta mig en kopp kaffe och kicka i gång dagen riktigt ordentligt. Vad gör ni en solig dag som denna? Puss

Vaktar

Kategori:

Eftersom att pappa och familj inte är hemma så måste ju någon ta hand om fiskarna och blommorna. Det blev ju jag som fick göra de så nu är jag här för att mata och vattna. Passar på att njuta lite på balkongen i kvällsolen som valde att titta fram. Snart vidare till Konsum för att köpa gotti så jag och Johannes kan mysa i kväll : ) vad gör ni denna söndag?

Mat och film

Kategori:

Tog bilen och åkte till Mc och köpte mat (bakismat) sen vidare hem till mamma för att sen på film. Blev Satc 2 kan se dom filmerna flera gånger om sååå bra.

Mys

Kategori:

God morgon ligger i sängen och tittar på tv. Gick upp och gjorde äggmackor till frukost. Har lagt mig i igen. Regnet bara öser ner ut så passar att ligga i sängen ett bra tag till. Nu väntar jag på att Johannes ska komma hem från sthlm. Vad gör ni i dag?

Klädval

Kategori:

Älskar blusen som jag hade på mig i går. Blusen från HM och kostar 149kr. Färgen är ju helt underbar. Klädvalet bestod av svarta byxor, Tommy Hilfiger skor, halsring, blus och massa olika smycken. : )

Gårdagens

Kategori:

I går var de party som som stod på kvälls schemat. Var ute med Lorina och Lina. Vi började kvällen på munken in the park men de var sjukt mycket folk så vi drog därifrån, vidare till Trädgårn, självklart var de bom där så vidare gick vi till Manesa och självklart var de samma sak där. Tillslut hamnade vi på Grand och satt och drack. Runt kl ett började de dra i dansnerven. Så vidare till Hugo och där dansande vi och hade se kul. Väldigt mycket folk vilket resulterade i att de blev sjukt varmt på dans golvet. Här kommer bilder blev tyvärr inte så många!

Home

Kategori: Allmänt

Jag ville ha bokstäver på väggen hemma och köpte då ett set där de står HOME. Jätte fint tycket jag. Vita var bokstäverna när jag köpte de men ville ha svarta så köpte färg och målade hon dom. Här e resultatet:

Åkt

Kategori:

Nu har pappa, Julia och Anki till Kroatien i fem och en halv vecka. Gud så bra dom kommer ha. Kommer dock sakna dom så otroligt mycket. Men jag och Johannes funderar på att åka ditt en vecka och hälsa på. Ska titta resor under veckan. Dom åker alltid ditt under sommaren och stannar minst 5 veckor. Jag har själv varit där 2 gånger. Kroatien är verkligen helt underbart så har man inte varit där så åk. Porec är ditt vi har åkt. :)

Före och efter

Kategori:

Jag har länge letat efter ett sideboard som vi kunde ha i hallen. Det var ingen enkel match. Dom flesta är svindyra och jag ville hitta ett till rimligt pris. Eller så är då för låga eller fel färg. Men så hittade jag ett på Ikea. Dock var de furufärgat men jag målade om de. Det heter Svalbo och kostade 499kr. Här får ni se bilder: )

Klocka

Kategori:

Jag älskar klockor och har ganska många. Men nu är jag sugen på en ny. En sommar klocka med vitt läderarmband vill jag ha. Finns många vita klockor men dom flesta är väldigt plastiga och de är inget jag tycker om. En klocka ska ha tyngd och bra matrial. Har hittat tre st som jag kan tänka mig men så kan jag inte bestämma vilken jag ska köpa. Vilken röstar ni på? Alla dessa klockor kommer från Dyberg/kern. Jag har ingen klocka från de märket. Så tycker att de passar väldigt bra: )

Yes

Kategori:

Äntligen fungera blogg appen för mig nu ska jag blogga på heltid igen härligt: ) i dag är de lördag och dagen har bestått av städning så nu är de rent och fräscht här hemma. Har även skjutsat min bror till Bauhase han skulle köpa färg. Nu väntar jag på att Lorina ska komma och ta en kaffe och smida lite planer för kvällen. Hörs snart puss ( ny planering på balkongen har jag oxå gjort. Vad tycks? )

Hemma själv

Kategori: Allmänt

Är hemma själv hela helgen då Johannes har åkt i väg till sthlm över helgen. Han ska hälsa på sin syster. Jag gillar inte att vara själv men de är bra att vara de i bland man blir stark av de anser jag. Men i morgon kommer jag umgås med mina vänner så då kommer inte jag vara själv =) Pusss

Middag

Kategori: Allmänt

Underbar middag med fina vänner. På butlers njöt vi av plankstek och rosevin. Sen bar de vidare till trädgårn för drinkar.

Underbart

Kategori: Allmänt

Jag älskar verkligen att åka till landet. Så fridfullt där ute. Vi åkte ditt i onsdags och bara va. Årets första dopp blev de med=) Underbart skönt men kallt. Vi åt god mat, åkte båt, fiska, och umgicks. När Johannes har semster planerar vi att åka ditt några dagar. Längtar!
 

Bränna

Kategori: Allmänt

Vilken snygg bränna jag fick på landet not!!!!

Fredag

Kategori: Allmänt

Dagen började med tvätt och städ hemma. Sen åkte jag och mamma på shoppingrunda. Blev blommor, korgar och små saker. Sen åkte vi och plockade jordgubbar vilket var super mysigt. Nu är vi hemma och har avnjutit god mat som min lillebror lagde till oss. Efterätt bestod självklart av grädde och jordgubbar =) Mums! Nu blir de att se någon film eftersom vi lever i sverige och då regnar de varje dag på sommaren.... Jag vet negativ men jag vill ha SOMMAR!!!
 
Ringstagård i Norrköping.

Baka

Kategori: Allmänt

För några dagar sen bakad jag och Johannes en jordgubbs paj. Den vart jätte god så tänkte dela med mig av receptet till er.
 
 
 
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl skivad eller hackad frukt eller bär
  • 1/2 -1 1/2 dl socker till bären
  • ev. 1-2 msk potatismjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.

Fördela sedan smuldegen över frukt eller bär och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

 

Midsommar

Kategori: Allmänt

Startade midsommar redan på Torsdag ute på landet med Mormor och Hasse. De var jag, mamma och Patrik som åkte ditt. Hela dagen var kanon och vädret var toppen. Vi fiskade och jag fick världens brax kan ju säga att jag var stolt att jag drog upp den ur havet. Vi fick även massa aborrar. Sen åkte vi ett varv med båten och tittade på olika badställen vi brukar besöka men vattnet var för kallt så de blev inget bad. Tillbaka till stugan band vi ihop midsommar kransar=)
 
 
 
 
 
 
Underbara älskade land mitt paradis
 

På midsommar då på fredagen så åkte jag med Pappa, Julia och Anki till Aborreberg för lite midsommar firande. Började med att gå på loppis som dom hade inga fynd till mig men därimot till Julia =) Bil och boll valde hon så de fick hon av mig. Sen blev de fika och massa lek. På vägen hem åkte vi till Farmor och Farfar för att önska glad midsommar=) På kvällen blev de grillat hos pappa och smariga drinkar.
 
 
Vidare efter den middagen blev de hem byta om och i väg till Hilda för att fira med vänner=) Vilken rolig kväll vi hade började med att spela poker med monopool pengar och vem vann??? självklart JAG vann väl typ 1 miiljon. Är jag rik nu?? hahahah Monopool pengar är bra. Sen satt vi och skrattade nonstop i typ 3 h. Kom även på att vi kunde grilla mashmellows över värmeljus funkade jätte bra=) Hur var er Midsommar?

Aqua Golf

Kategori: Allmänt

Vi har även spelat Aqua golf vilket är svårt men jätte kul=) De måste ni testa om ni inte rdan gjort de. Kostar 60kr för en stor hink. Fina vinster finns de att vinna. Varit och spelat med Lina men tyvärr inga vinster då.
 
Var även och spelade med Hilda och då gick de bättre =) Båda vann vi var i chock att vi vann. Här är våra vinster!
 

Sommar nöjen

Kategori: Allmänt

Jag har varit och spelat bowling men Lina en kväll och de var verkligen jätte kul =) Vi var grymma men jag var grymmast eftersom jag vann och gjorde typ 3 strikes och då brukar jag verkligen vara dålig på bowling! Nästa gång vi bowlar blir de att dricka får väl se hur de går =)
Lina in action =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är ni kvar?

Kategori: Allmänt

Är de någon som är kvar och kollar min blogg? Jag har inte kunnat blogga på jätte länge och detta är pga av att bloggappen inte fungerar för mig vilket är såååå tråkigt. Jag har inte heller kvar min data eftersom den har pajat och jag måste köpa nu. Men ska försöka lösa de till helgen är tanken. Just nu sitter jag och bloggar på min lillebrors data. Men tänkte jag ska berätta vad jag har gjort på senaste tiden=)
 
Här får ni en bild på mig från Turiket förra sommaren!