PetraElisabeth`s

Vilt

Kategori:

I dag har jag lagat en god middag som bestod av renskav. Första gången vi åt de här hemma och de vart en succés. Enkelt att tillaga och tar ingen tid alls.

Började med att steka renskav efter de tillsatte jag grön, röd, gul paprika och gul lök. Stekte ihop de hällde på hemma gjord brunsås. Kokade ris som Johannes åt och till mig blev de stekt kål. Men man kan ju ta de som faller en i smaken.

Halva veckan

Kategori:

Onsdag och efter dagen slut är halva jobb veckan klar. Tiden bara rusar i väg: ) Sitter och dricker en nespresso och ska snart åka i väg för att möta några från jobbet och äta en god frukost buffé på Sandic hotel. Man tackar ju inte nej till sån lyx mitt i veckan ; )

Efter jobbet blir de hem och storstäda, laga middag sen ska jag bara slänga mig i soffan och göra nada.

I dag slängde jag på mig min leopard tunika. Känner mig fin mig ändå bekväm en bra kombo på mitt jobb.

Ha en toppen dag!

Mått & Vikt

Kategori:

Här kommer mina mått och vikt sen jag började med diet och motion.

Mått:
Vadd:38cm-32cm =-6cm
Knä:43cm-35cm=-8cm
Lår:58cm-48cm=-10cm
Rumpa:98cm-89cm=-9cm
Mage:87cm-76cm=-11cm
Midja:72cm-62cm=-10cm
Byst:96cm-87cm=-9cm
Överarm:30cm-25cm=-5cm

Vikt:
67,2kg-57,2kg=-10kg

Duktiga jag : D eller vad säger ni?

Saffran

Kategori:

Oj oj vad trött jag är. Jag har verkligen inget lugnt jobb utan från att man åker hem ifrån till man kommer hem är de full rulle. I dag har vi satt upp julen på en butik i Linköping och de var som rena rama träningspasset. Har inte haft en lugn stund på hela dagen.

Väl hemma efter jobbet blev de ingen vila utan direkt ner i tvättstugan och börja tvätta. Springa upp igen laga middag som i dag blev lax med saffransås och kokt broccoli. Första gången vi äter de men absolut inte den sista. Verkligen en god rätt som alla bör prova om man gillar saffran.

Nu äntligen sitter jag och tar igen mig i soffan men måste strax rusa ner till tvätten.

Glitter

Kategori:

I dag livar jag upp med glittrig tröja. Ska strax åka i väg och lämna in bilen för däckbyte sen blir de raka spåret till Linköping för att jobba. I dag ska jag sätta upp en jul i en butik. Ska blir roligt hoppas de går bra.

Klädval

Kategori:

Här är jag i min jobbklädsel. Kör på tennis skor och bekväma kläder då vi ska bygga om i en butik i dag.

Pink

Kategori:

Detta vaknade jag upp till i dag underbar syn. Eller vad säger ni? Sitter och njuter av detta och en kopp kaffe. En bra start på veckan helt enkelt.

Väntas en lång jobb dag med många butiker som ska besökas. Efter jobbet blir de att handla inför veckan. Sen hem och laga middag.

Hoppas ni får en underbar start på eran vecka.

Kakor i massa

Kategori:

Nu har vi gjort Vingåker. Jag hittade inget som jag ville shoppa: ( hade hoppats på skor och byxor. Men har en shoppingtur inbokat nästa helg med Lina så hoppas på bättre lycka då. Älsklingen däremot hittade massa snyggt att shoppa : )

Efter vi varit på Factory Outlet åkte vi förbi en annan butik där dom sålde Delicato så vi shoppade loss där och fick med oss massa gott hem : ) Jag kommer inte äta av de förutom en tårta vi köpte till ett speciellt tillfälle.

Nu ska vi äta Thai mat och se en film. Underbar söndag.

Vingåker

Kategori:

Uppe med tuppen och på väg till Vingåker för lite shopping med älsklingen : )

Dotti

Kategori:

Kör på min pricka top i kväll. Ska strax åka i väg till Hilda på party sen blir de utgång till Hugos : )

Nice

Kategori:

PW klart så underbart skönt att äntligen få röra på sig ca 1,30min blev de: )

Sitter nu och väntar på att Lina ska komma och hämta upp mig för att sedan åka till stan och shoppa och fixa några saker inför kvällen.

Nu kör jag

Kategori:

Ut på PW i 4 grader ska bli härligt. Var ca en vecka sen jag var ute men ska nog gå bra. Dricker en celcius så jag får extra energi. Tagga!!!

Fredagsmys

Kategori:

Vi har lagat god middag. I dag blev de stekta morötter, keso och oxfilé: ) Otroligt gott blev de. Till efterrätt blir de färsk ananas och kvarg.

Vi ska bänka oss framför tv och titta på film och bara mysa hela kvällen : )

Just de de blev ingen PW i dag efter jobbet. Kände att jag var tvungen att ta tag i vårt hem. Så storstädning och tvätt blev de i stället för PW. Skönt att få de gjort eftersom jag inte hinner de i nästa vecka.

Mini Lunch

Kategori:

Kvarg, äkta vanilj pulver och vindruvor. Gott och mättande: )

Woopa

Kategori:

Fredag! Sitter och dricker en nespresso med kanel : ) lyx kaffe på en fredag morgon behövs. I dag blir de jobb sen ska jag försöka ta mig ut på en PW har ju inte haft tid med de sen jag började jobba. Känner att jag behöver röra på mig.

Ha en toppen fredag!

Middag

Kategori:

Åhhh vad god middag vi gjorde här hemma i dag. Blev torsk med äggsås och broccoli. Har ni inte ätit de eller lagat de på länge gör de då : )

Nu ska jag se på tv älskar torsdag då de är massa bra program.

I morgon väntas sista jobb dagen för denna vecka. Men har jobbat på bra hela veckan så i morgon blir de en lugn arbetsdag. Sen är de bara att njuta av helg!

Invigning

Kategori:

I dag åkte mina nya stövlar på: )

Time to work

Kategori:

Sitter redo och klar ska strax åka i väg och jobba har ca 5 butiker att besöka i dag. Men de ska gå bra.

Jag skulle ju träffa Lorina i går efter jobbet men tyvärr blev de inte av. Men vi ska ses en annan dag i stället. Och i dag efter jobbet blir de bara hem.

Jag och Johannes har planerar att laga middag ihop och göra något som vi aldrig har lagat förut ska bli mysigt : )

Kaffe

Kategori:

Välbehövlig kaffe paus. Har frusit hela dagen så en varm kaffe kan kicka i gång värmen i min kropp. Sen har jag två butiker till att besöka sen är dagen slut.

Halva veckan

Kategori:

Jaha i dag är de Onsdag och halva jobb veckan har gått efter dagens slut, skönt! Ska strax åka i väg och jobba, efter jobbet kl 17 ska jag en sväng på stan och även träffa Lorina. Vet inte riktigt vad vi ska göra men kommer nog på något.

Det vankas utgång lördag så måste hitta något att ta på mig. Blir något enkelt men vill gärna ha något nytt på mig : ) Nya skor behöver jag med! Vi får se vad jag kommer hem med.

Puss

Svenska Hollywood fruar

Kategori:

Ska strax bänka mig framför tv och se på "fruarna" dagens program kan jag inte missa kommer bli drama. Ser ni på de?

Ska även avnjuta en kopp te och frukt! Min nya last frukt på kvällen. Mums.

Lunch

Kategori:

Äntligen lunch rast. Är jätte hungrig i dag. Jobbar hela dagen i Linköping så blir lunch på Ikea. Kör på en ceasarsallad: )

GM

Kategori:

Redo för en ny jobb dag. Är pigg och har sovit gott i natt somnade runt kl 22 i går och gick upp 07,00. Skönt!

I går gick de i ett. Jobbade till 17 sen hem lämna av saker sen åka i väg och handla. Kan ju säga att jag var inte själv i affären. Kaos alla skulle tydligen handla. Sen blev de hem laga middag, duscha och fixa inför i dag.

I dag blir de bara massa jobb sen tvättstugan. Blir inte många tillfällen att blogga när jag jobbar : ( men ska försöka uppdatera mera. Hörs!

Måndag morgon

Kategori:

I dag är jag trött. Efter en helg med knappt någon sömn så har de satt sina spår. Åker strax i väg för att jobba hoppas dagen går fort. Efter jobbet måste jag åka och veckohandla. Sen blir de bara hem och städa och laga middag.

Just de blev väckt på ett jobbigt sätt i morse. Mobil larmet skulle ringa 06,15 men jag blev väckt redan kl 05,00. Ett bil larm började tjuta utanför vårt fönster från 05,00 fram till typ 05,30 utan att någon kom och stängde av de!!! Man blev ju jätte irriterad eftersom man ville sova.

Ha en toppen dag : )

Borta bra men hemma bäst

Kategori:

Kom hem kl 17 var så skönt att komma hem. Men hade tvättstugan direkt så har bara styrt med de och lagat mat. Nu är jag helt slut ögonen går typ i kors. Vi ska slå på en film och äta fruktsallad nu : ) sen sova.

Seg

Kategori:

Oj vilken frukost! Varför är frukost så gott? Älskar verkligen att äta frukost. Bästa målet på dagen.

I dag blev de en varm mysig tröja och sjal. Allt från H&M. Riktigt mys dag blir de i dag.

God morgon

Kategori:

Ok i går vilken kväll! De var verkligen all in för hela slanten. Började dricka vid typ kl 15 och slutade dricka kl 03 på natten.

Först var vi på 40-års fest och hade de jätte trevligt. Blev massa mat, dryck mm. Vi hade köpt en filmkamera i present till födelsedagsbarnet och de var verkligen uppskattat. Vid ca kl 10 åkte vi vidare till Johannes barndomskompis. Satt hemma hos honom pratade och drack innan vi åkte in till stan för att gå ut. Först hamnade vi på ett stället som hette Tabasco super fräscht stället, där satt vi och tog några drinkar. Efter stängning där hamnade vi på en nattklubb dom hette Blue Moon bar. Det var så bra där och stället var enormt stort ditt vill jag verkligen igen. Vi stannade där och dansade till dom stängde. Efter de blev de nattmat men jag var duktig och tog en kebabsallad : ) Väl hemma somnade jag som en stock.

Nu väntas en stor frukost : )

Nästa fest

Kategori:

Nu är vi hemma hos älsklingens kompis som bor i Västerås. Blir fest, dricka sen utgång i Västerås: ) ska bli så kul!

40-års fest

Kategori:

Nu drar festen igång: ) jag är ombytt och klar. Nu ska vi äta middag: )

Mot V

Kategori:

Nu är vi på g mot Västerås. Vädret är tyvärr värdelöst ute så blir att köra lugnt. Var tvungen att stanna och köpa en kaffe så man piggnar till.

Tid

Kategori:

I går räckte inte tid till för att blogga. Sorry för de men i dag kommer jag ha tid att uppdatera. Har fixat mig och ska bara slänga på mig en blus sen åker vi mot Västerås för att gå på Johannes systers 40-års fest : ) ska blir riktigt kul.

I går då som ni vet började dagen med jobb. Efter de blev de hem och byta om till träningskläder för att gå och prov träna på ett nytt gym här i Norrköping. Det var så fräscht på gymet allt nytt och massa bra utrustning. Kommer nog teckna ett kort där när de blir för kallt gör PW ute.

Sen hem duschas, laga middag och packa. Efter de intog jag soffläge och somnade kl 10 i soffan.

Fredag

Kategori:

Strax sticker jag i väg till jobbet. Blir jobb hela dagen. Sen hem packa inför helgen då vi åker till annan ort över helgen. I kväll blir de mys fika med Lorina: )

Nu en stor kopp kaffe för att piggna till.

Torsdagsmys

Kategori:

Vi hamnade på brödernas. Blev en te bara för min del. Jag var mätt sen lunchen så skippade maten i kväll. Hann även med en runda på stan hittade en jätte fin tröja på H&M så var vara tvungen att köpa den: )

Just de hämtade även ut bio biljetterna så den 14/11 får vi äntligen veta hur de kommer sluta. Spännande!

Nu ska jag förbereda inför morgon dagen. Väntas en dag med jobb.

Rast

Kategori:

Nu är de dags för lunch är hungrig som en varg, så ska blir riktigt gott.

Jobbet har gått bra än så länge. Har tyvärr inte alls mycket tid men efter jobbet kommer ett inlägg som handlar om jobbet. Så ni får veta mera om de.

Efter jobbet ska jag möta upp Lina för att hämta ut bio biljetterna och även Ida för att ta en fika/middag: ) Mys!

Jobba

Kategori:

Jag ska jobba i dag hoppas de kommer gå bra det var ju ett tag sen jag jobbade. Har inte mer tid nu så får blogga mer sen.

Här är jag och min jobb outfit, enkel och bekväm : )

En dag i morgon med

Kategori:

Klockan ringer kl 06,00 i morgon bitti. Jag brukar gå upp tidigt men inte så tidigt. Men de ska nog gå bra. Berättar mera om de i morgon.

I dag har jag och några kompisar bokat biljetter till premiären av sista Twilight film. Som jag har längtat ska bli så spännande att se vad som kommer hända! Har ni bokat biljetter? Premiären är den 14/11 så är ju ett tag kvar men då har man nått att se fram i mot : )

Nu säger jag God natt.

Paket

Kategori:

De jag var på jakt efter i Linköping var en present. Vi ska nämligen på 40-års fest i helgen. Men jag hittade något bra så nu behöver jag inte tänka på de mera.

Köpte lite små saker på Ikea ljus, servetter och pennor till Julia. Hittade dock inget på Ikano. Testade ett antal byxor men inget blev bra. Hahah byx jakten fortsätter.

Ikea

Kategori:

Nu blir de kaffe på Ikea sen gå runt och se om jag kan hitta något fint. Brukar alltid hitta något till hemmet. Ska även gå en runda på Ikano.

Stress

Kategori:

Här är jag i dag. Är stressad så hinner inte skriva så mycket.

Strömmen

Kategori:

PW runt strömmen i dag. Härligt att gå där vid vattnet. Massa folk i spåret och de är trevligt tycker jag. Plus att jag blir så taggad att jag måste gå snabbast av alla : )

Nu ska jag fixa mig sen hämta mamma för att åka till Linköping.

Byxor

Kategori:

Hittade ett par byxor på stan i dag hade hoppats på att hitta några flera men inget passade : ( provade säkert 10 olika par! Men ett par från H&M fick följa med hem. Köpte även en mysig tröja har dock inte testat den men den ska nog passa. Allt detta fick jag för 300kr de tycker jag var riktigt bra: )

Rosett

Kategori:

I dag blev de en gammal blus som jag har haft i några år. Men tycker om den så lite då och då åker den på. Söt med rosetten : )

12,27 km

Kategori:

Jaha då har jag gjort min PW i dag lång och härligt var de. Det är verkligen höst ute massa med löv på marken men jag tycker de är mysigt.

Min frukost i dag var så god. En ny favorit. Mini yoggi med jordgubb och citron smak, röda vindruvor och kvarg. Bara blanda ihop, gott och mättande.

Nu ska jag göra mig klar för mötet jag ska på. Stress!

In bed

Kategori:

Morgon kaffet intas i sängen i dag. Jag fattar inte varför jag är så trött varje morgon även fast jag sover bra om nätterna. Men verkar som många är trötta nu. Är de inte dax att ställa om klockan till vintertid snart?

Ska dricka upp kaffet och ladda till min PW. I dag har jag sällskap av Hilda.

Dagen:
-PW
-möte
-byx jakt på stan
-(sola)

Gott

Kategori:

Jag har fått dille på fruktsallad. Så gott! I dag blev de banan, äpple, röda och gröna vindruvor. På middagen i dag blev de wook mix med keso så första dagen utan kött har gått bra.

Nu blir de soft i soffan med tv tittande. Sen sova och ladda inför morgon dagen som består av PW, möte och en sväng på stan.

Kaffe

Kategori:

Fika hos mormor är så trevligt. Älskar att komma hem till dom så hemtrevligt och mysigt.

Blir bjuden på wienerbröd och mumms mumms men tackade nej och tog bara en kaffe.

Sitter och pratar hur vi ska fira jul i år. Alltid ett problem hur vi ska fira! Men kan nog komma på en lösning som funkar för alla.

Frisyr

Kategori:

Körde på "Donut" frisyr i dag orkar inget annat. I dag åkte en ny topp från H&M på. Så skön och snygg. Tror den kostade typ 100kr om jag inte minns fel.

Ska strax åka i väg och fika hemma hos mormor med mamma. Blir väl där i några timmar. Sen blir de hem till älsklingen. Vad gör ni i dag?

Powerwalk

Kategori:

Yes nu är min PW för i dag avklarad. Var otroligt skönt att komma ut och äntligen få röra på sig. Kom hem hoppade in i en dusch. Sen fixade jag frukost i dag blev de något jag inte har ätit tidigare. Lätt a fil med rivet äpple och massa kanel. Gott var de så kommer ätas flera gånger.

Just de denna vecka kommer jag köra på en liten detox. Kommer inte äta något kött eller fisk. Utan bara frukt, grönsaker och lite annat. Får se hur de går.


Trött

Kategori:

Seg morgon i dag. Var jobbigt att kliva upp och ur en varm säng. Men bara bita i hop. Jag ska ta en nespresso nu så jag vaknar till. Efter de blir de PW och celcius. Senaste PW jag tog var för en vecka sen i måndags så jag har verkligen längtat att ge mig ut men hade varit skönare med bättre väder.

"Godis"

Kategori:

Unnar mig några bitar naturgodis i kväll. Hittade en ny bit med yoghurt och hallon bitar får se om den är god. Vi tänkte se en film och bara mysa i soffan. Har ni sett 21 Jump street? Är den bra?

Kofta

Kategori:

Ny kofta åkte på i dag. Beställde den från H&M. Kabelmönster och marint är så snyggt tycker jag. Denna vecka måste jag förresten gå på jakt efter nya byxor. Är kris med byxor. Tänkte köpa ett par mörka jeans, vinröda och bruna byxor.

The Boots

Kategori:

Mina fina höst stövlar. Älskar dom och kommer användas flitigt under hösten/vintern. Dragkedjan gör ju hela skon. Köpte dom för 1000kr på Deichmann. Brukar inte hitta eller köpa skor där men ibland så : ) Vad tycker ni?

Besök

Kategori:

Åkte till pappa och hälsa på. Dom har varit i Ullared i helgen så fick några saker där i från. Bl.a. en jätte mysig tröja som jag kommer använda när jag är ute på PW. Varm och gosig.

Sen blev de en hel del lek med Julia: ) Vi såg på film, pussla och åt knäcke och då kan hon självklart bre knäcken själv! Så duktig.

Nu ska jag åka och handla lite inför veckan.

Vaken

Kategori:

Åhhh vad gott jag har sovit i natt, la huvudet på kudden och somnade som en stock direkt. Nu sitter jag i soffan och njuter av mitt morgon kaffe och funderar på vad som händer i dagen? Har inga planer så får se om man hittar på något eller om man bara blir hemma.

Jag är fortfarande mätt sen middagen i går så skippar frukosten i dag och äter vid lunchen.

Hemma

Kategori:

Kom precis innanför dörren och jag är helt slut. Jag ska bara hoppa i pyjamasen tvätta bort sminket sen sova.

Dagen har varit så bra. Tessan blev verkligen super glad att vi kom och överraska henne. Hon var typ i chock tillstånd halva dagen. Otroligt skönt att lämna Norrköping för dagen och bara vara i en annan med miljö med underbara vänner : )

Sov gott

Dinner

Kategori:

Bion var så bra. Är man tjej så måste man se den! Jag skrattade så mycket. Haha bästa filmen.

Nu sitter vi och väntar på mat på Jensen's Bøfhus ska bli gott. Nu kom maten så måste äta : )

Magic Mike

Kategori:

Nu sitter vi i bio salongen och väntar på att bion ska börja. Vi ska se Magic Mike hoppas de är bra och den bjuder på mycket skratt. Klockan kvart över åtta har vi bokat bord så direkt efter bio blir de god middag. Har ni sett Magic Mike?

Skor

Kategori:

Äntligen fann jag mina höst stövlar. Lycka: ) Annars har jag inte shoppar något. Vi har mest strosar runt och bara umgåtts.

Nu ska vi i väg och boka bio biljetter till i kväll och även boka bord på en restaurang : )

Överraskning

Kategori:

Vi är i Stockholm och hälsa på Tessan. Blev en överraskning då hon inte visste att vi skulle komma. Hon blev jätte glad att vi kom. Nu sitter vi och ska äta lunch på saluhallen på Hötorget. Jag har beställt god fjärilslax.

På plats

Kategori:

Nu är vi framme! Snart får ni veta vart: )

Lördag

Kategori:

God morgon! Ska i väg och blir borta hela dagen men kommer uppdatera lite då och då under dagen. Kan tyvärr inte skriva just nu vad jag ska göra i dag men om några timmar kommer ett inlägg om de så titta in då : )

Är ny duschat, sminkad och klädd. Väskan är packad och jag klar för dagen. Ska bli spännande och kul. Väntar nu på att kaffet ska bli färdigt. Behöver energi en tidig morgon som denna.

Munken

Kategori:

Sitter nu på munken och njuter. Älskar verkligen att umgås med mina vänner : ) Åt en plocktallrik men de var tyvärr ingen hit allt var stark och smakade salt inte min smak helt enkelt. Nästa gång blir de något helt annat. Unnade mig även ett glas vin men max två glas blir de eftersom jag ska köra bil tidigt i morgon!

Nu ska jag återgå till mina vänner : ) Puss

Vänner

Kategori:

Klädproblem är bara förnamnet! Allt jag har testat nu är antigen för stort eller för litet. Har säkert testat 5 olika typer av outfits och inget blir bra: ( lyckades dock rota fram ett par jeans i stl 170 som jag kunde ha och en svart topp. Funkar de tycker ni? De får helt enkelt duga!

Stressad som f*n nu ska möta upp Lina och Lorina gå en vända på stan. Efter de blir de middag på munken. Ska blir härligt med mat, trevligt sällskap och massa prat. Puss

Nagel fix

Kategori:

Kände att jag var tvungen att ta tag i mina naglar. Så har filat, fixat nagelbanden och lackat dom fina nu: ) Blev ett vinrött lack från H&M och underlack från Sally Hansen som är så bra. Vill du ha långa och starka naglar ska du satsa på de. Säljs på Åhléns och kicks för ca 100kr.

Gick fint

Kategori:

Klar med bilen och de gick fint. Åkte till Mekonomen och fick bra hjälp. Vet inte om de var att dom har ohört bra service eller att jag såg helt vilsen ut inne i butiken haha! Men nu är allt fixat med bilen så behöver inte tänka mera på de.

Som jag trodde kläder från H&M hade kommit och även sminket som jag beställde från Elf för ett tag sen : )

Bil meck

Kategori:

Nu ska jag åka i väg och fixa bilen. Sen även hämta paketen Åhhh vad kul: ) tror de är kläderna som jag har beställt från H&M bl.a.

I dag drog jag på mig en skön stickad tröja. Den kommer från H&M och jag bara älskar kragen på den. Hörde att de var typ 1 grad ute så får dra på mig rejält med kläder eftersom jag är förkyld fortfarande. Ciao!

God morgon

Kategori:

Härlig underbar dag att vakna upp till. Jag är på strålande humör. Förkylningen sitter fortfarande i men värk och halsont är som bortblåst: )

Sitter och njuter av en god kopp kaffe och planerar upp dagen. Jag ska hämta ut paket på posten, färga håret, fixa naglarna, plocka och fixa hemma.

Måste även fixa en del saker med min bil. Måste fylla på massa vätskor som jag inte vet ett dugg om. Får väl se hur de går. Ska åka i väg i morgon så vill fixa de innan. Tyckte nämligen att de luktade bränt om bilen när jag var ute om körde häromdagen: /

Middag

Kategori:

Fick god middag serverad i dag : ) blev salladsbädd med vitlöksbiffar med massa goda tillbehör. Jag körde på salladsbädd, paprika, mozzarella, keso, oliver och super god biff. Mätt och belåten kryper jag ner i soffan och ser en film.

Älsklingen har även fixat så jag får god frukt sallad i kväll : ) Lyx.

Sjukling

Kategori: Allmänt

Jag ligger mest och vilar och försöker bli frisk. Finns inget mycket att blogg och sriva om=( men i morgon ska jag vara frisk har jag bestämt. Måste vi väg på två ärenden på dagen och på kvällen har jag planer som jag inte vill missa.
 
Snart kommer Johannes hem från jobbet och då får jag äntligen mat i magen.

Hade rätt

Kategori:

Vaknade upp i morse med en dunder förkylning och svullen hals : ( blir att ligga hemma och försöka bli frisk har
nämligen planer både fredag och lördag som jag inte vill missa.

Ska kurera mig med halstabletter, vatten, te, Panodil, tuggummi och vila.

Te

Kategori:

Dricker te i mängder känns nämligen som en förkylning är på g. Har tagit en lång varm dusch och hoppat i mys kläder. Kommer spendera kvällen i soffan och kurera för fullt. Jag och älsklingen ska sätta på en film nu vet dock inte vilken de blir. Film tips välkomnas.

Tomatsoppa

Kategori:

Här är ingredienserna som jag använde i min tomatsoppa: Färsk basilika, röd paprika, vitlök och körsbärstomater på burk. Man ska egentligen ha gul lök i men de glömde jag handla så körde utan de.

Recept

-1st gul lök 

-2st vitlöks klyftor

-2st röda paprikor

-2 burkar körsbärstomater (Delizie)

-3dl vatten

-1st grönsaksbuljong

-Basilika ca 20 blad

-Svartpeppar och salt

Häll olja i en kastrull och häll i paprika, basilika och vitlök. Låt de fräsa i några minuter.

Tillsätt därefter burkarna med körsbärstomaterna. Plus vattnen, salt, peppar och buljong.

 
Mixade ihop allt med en stavmixer så får man en slät soppa.
 
 
Rostade brödkrutonger till Johannes soppa.
 
 
Min soppa med en klick keso.
 
 
Johannes soppa med gräddfil och brödkrutonger.
Smakade super och jag fick högst betyg på soppan av Johannes som var tveksamt till tomatsoppa.
Tycker att soppan mättar bra och desutom är den kalorisnål =) 

 

 

Ny topp

Kategori:

I dag har jag på mig min ny topp bara älskar den och speciellt färgen men den är otroligt skön med.

Ska strax åka i väg för att handla så jag kan göra tomatsoppa som jag suktar efter!

Träningen gick bra men blev så illa mående efter halva tiden tror ärligt att de var celsius som gjorde de usch den var vidrig håller mig i stället till mina favorit smaker apelsin och vilda bär.

Hemma träning

Kategori:

Blir ingen PW i dag pga av vädret: ( jag brukar ju trotsa men i dag kör jag hemma träning.

Testar en ny smak av celcius i dag med jordgubb/kiwi utan kolsyra dock var den inget för mig. Alldeles för söt och äcklig utan kolsyra! Nu ska de svettas.

Rusk väder

Kategori:

Varför!!!! Jag vill inte att de ska regna måste titta väder rapporten och se om de kommer sluta så jag kan ge mig ut på PW. Annars får de bli ett pass hemma med body combat. Just nu öser de ner ute så de ser ju inte så lovande ut: (

Vaknade i morse och hade ett sånt sug efter tomatsoppa tror att jag måste ha drömt om de i natt utan att komma i håg de! Så i dag ska jag koka egen tomat soppa : )

Nu blir de en kopp kaffe för att komma i gång med dagen.

Shoppat

Kategori:

Var inne på H&Ms hemsida för att kolla om de hade kommit in något nytt. Hittade massa fint och kunde inte låta bli så jag beställa lite: ) Så snart kommer ett paket med kläder hem till mig. Brukar ni internet shoppa?

Nu ska jag se på svenska Hollywood fruar : )

Nyttigt

Kategori:

Åhhh nyttig och god middag är intagen. Sallad, tomat, paprika, keso med makrill med tomatsås.

Nu ska ska jag fortsätta fixa hemma. Har rensat och slängt flera påsar med bara skit i dag fattar inte varför man samlar på sig så mycket onödiga prylar.

Höst

Kategori:

PW klart! Solen sken och de var riktigt härligt höst väder ute i dag. Massa olika färger på träden och massa härliga blad på marken.

Nu blir de trix och fix hemma. Skulle ha träffas mamma men tyvärr är hon sjuk och då håller jag mig långt borta eftersom jag inte vill bli smittad.

Efter min PW gjorde jag en jätte god smootie med fil, blåbär och äkta vanilj: )

Ny vecka

Kategori:

Ny tag! Tog sovmorgon i morse då jag vaknade med spräng huvudvärk så kände att jag kunde sova längre och hoppas på att den skulle försvinna.

Nu sitter jag dricker en kaffe och huvudet känns mycket bättre efter lite mer sömn och kaffe.

Härlig vecka att se fram i mot. Händer en del saker som jag ser fram i mot. Men detta sker i dag:

-PW
-städa
-träffa mamma
-fixa med middagen
-ringa två viktiga samtal

Vänskap

Kategori:

Tar en fika med trevligt sällskap. Sitter och tar igen lite prat och planerar lite : ) Den här vänskapen tar jag vara på. Älskar när man har en vän som verkligen förstår en.

Sen blir de hem och se på film och äta fruktsallad med älsklingen!

Buffé

Kategori:

Vila i dag så i stället för träning sticker jag och baby i väg till Ingelsta. Tänkte handla, titta i butikerna och äta Thai buffé. Har varit sugen på Thai mat i typ 1 vecka nu de är ju så gott.

Efter de tänkte jag rensa i garderoben hemma. Har ju shoppat den del nya plagg så in med de nya och ut med de gamla!

Idag kör jag på hel svart och ny mysig tröja som jag köpte i Sthlm och nya armbandet från H&M.

Blommor

Kategori:

I morse ringde de på dörren hemma och vi fick besök av pappa och Julia och dom hade köpt jätte fina blommor till mig: ) tack så mycket värme i hjärtat. Vi tog en fika, prata och lekte massa med Julia.

Check

Kategori:

Jag fixade de simning 1,5h. Jag älskar att simma så de gick snabbt och lätt : )

Nu blir de lugnt hemma. Har inga planer så antigen blir de en skön dag/kväll hemma med film eller träffa någon vän. Har inte bestämt mig ännu.

Simma

Kategori:

Blir ingen PW i dag men träning blir de ändå jag tänkte att jag ska gå och simma på badethuset. Satsar på att simma ca 1,5 h. Får se hur de går.


Min frukost i dag bestod av kesella med äkta vanilj pulver så gott. Testa de!

Kvällsfika

Kategori:

Blev en runda på Ingelsta med Lina där jag hittade två super fina armband så dom fick följa med mig hem : )

Efter de blev de en mysig kvällsfika på Papa Grappa. Så trevligt där och kommer definitivt återkomma ditt flera gånger. Blev mycket prat och planering av roliga aktiviteter som vi tänkte gör de kommande månaderna. Älskar att planera och ha saker att se fram i mot.

Nu blir de mys i soffan med älsklingen.

New in

Kategori:

Ny jacka till älsklingen och den satt som ett smäck: ) två nya toppar till mig enkla och sköna. Ser tråkiga ut på bilderna men med smycken och andra saker blir dom snygga.

Nu sticker jag snart i väg för att umgås med en vän : ) vet dock inte vad vi ska hitta på. Förslag?

Sneak peak

Kategori:

Shoppat något åt mig och något åt min älskling hoppas de kommer passa ; )

Fika

Kategori:

Fikar med mormor och mamma på nya fiket som öppnat i spiralen. Jätte trevligt och mysigt. Jag fikar med kaffe men mormor och mamma firar in helgen med god äppelpaj. Vi ska även ta en shoppingrunda : )

Nytt

Kategori:

I dag har jag på mig min nya pälsvästen och vit stickad tröja som jag shoppade i Sthlm : ) så nöjd med västen. Köpte den på salt för 1500kr tröjan kommer från vero moda kostade 249kr.

Solen

Kategori:

Underbar PW i strålande sol: ) Fick ett samtal under promenaden så fick bli en kortare runda. Stressade hem och duscha och fixa mig snabbt.

Helg

Kategori:

Inga planer för helgen men börjar alla fall denna fredag med PW. Brukar inte gå på fredagar men tänkte att jag behöver ny energi så ger mig ut på en runda. Hoppas dagen har något kul att erbjuda! Nu: celsius!

Rester

Kategori:

Middagen i dag bestod av rester. Johannes åt tacos och jag tog sallad med tonfisk. Funkade helt ok! Ibland är tonfisk så gott och ibland så äckligt. I dag var de ok. Får bli en frukt tallrik i kväll : ) tycker de funkar otroligt bra med frukt vid sötsug. Vad äter ni för nyttigt alternativ vid sötsug?

Grymt

Kategori:

Fan vad grym jag är! Ösregn halva rundan och jag blev dygnsur men sen kom solen fram och jag fick ny energi så jag tog den långa rundan så PW blev 1,53 min lång. Så nöjd med de. Ställde mig på vågen och tog mina mått när jag kom hem och de har lönat sig att ge sig ut på PW's : D kommer lägga upp mina mått någon gång nästa vecka tänkte jag.

I dag är de kanelbullens dag och då ska man äta kanelbullar men de gör inte jag. Men tänkte jag kunde äta något med kanel eftersom jag blev sugen på de så frukosten i dag blev kvarg och kanel så gott och mättande. Testa de!

Taggar till

Kategori:

Regnigt väder ute men trotsar som vanligt och håller på att göra mig redo för PW och i dag har jag sällskap av Hilda. Tanken var att gå milen i skogen men de är ju bara att glömma kommer vara för lerigt. Så blir en annan runda.

Johan Falk

Kategori:

Middagen är lagad och uppäten. Smarrigt värre var de med : ) efter maten blev de mys i soffan med film. Vi såg nya Johan Falk filmen tyckte den var riktigt bra så se den! Nu tänkte jag se på Bonde söker fru och dricka gott vanilj te.

Check

Kategori:

Klar med alla ärenden på stan! Gick ett extra varv och tittade lite i butikerna såg en hel del fint. Köpte några saker med de var bara nödvändigheter som jag behövde. Men lite gladare blev jag ändå: ) köpte alla fall hårfärg, måttband och ett hänglås.

Var även och handla till middagen i kväll då de blir tacos. Johannes val men de funkar jag avstår bara brödet.

Kläder

Kategori:

I dag kör jag på mysa kläder varm härlig kofta och scarfs. Enkel fläta som tar ca 30sek att göra : )

Done

Kategori:

Klart för i dag blev en lång PW och skönt var de! Pallade ett äpple på rundan till min sjukling hemma och de blev uppskattat: ) Nu är de dusch och frukost som gäller är helt utsvullten.

Den drar jag mot stan för några bank ärenden och kanske lite upp piggande shopping.

Onsdag

Kategori:

Sitter och surfar och tittar på tv. I dag känner jag mig lite bättre. Ska ut på PW och rensa bort dålig energi och tankar om en stund.

I dag på schemat blir de mathandling till middagen och ta hand om älskling som är sjuk.

Hörs under dagen

Inte på topp

Kategori:

Jag säger tack för i dag och återkommer i morgon och hoppas jag är på topp då. Känner mig helt nere i dag : (

Choklad frukost

Kategori:

Äntligen hemma från min PW! Började med ok väder men efter halva rundan började de regna : (

Nu ska jag dricka min frukost. Blir min goda choklad dryck och panodil för att lindra min jobbiga mensvärk.

God morgon

Kategori:

Ska strax ge mig ut på PW i höst rusket. Så tråkigt väder de ska vara varje dag. Väldigt lätt att man tappar motivationen till att ta sig ut på PW när vädret är så här. Men tittade nyss på vädret och dom lovar sol i morgon så får hoppas att de stämmer. Usch har ingen lust att gå i dag men hoppar jag de i dag så är de lätt att man gör de i morgon med. Nee nu gör jag mig klar. Celsius kan nog hjälpa till att pigga upp.

Fruktsallad

Kategori:

Nu är de färdig bakat här hemma! Så nu ska vi äta fruktsallad med äpple, päron, kiwi och russin: ) och mysa framför tv.

Blir en tidig kväll i dag känner mig trött eftersom jag sov dåligt i natt hoppas jag får sova bättre i natt. I morgon upp tidigt och ut på PW!

Bakar

Kategori:

Jag bakar en ny sats med fröknäcke eftersom den första satsen är slut. De blev ju så gott så ville baka nya kände jag : ) har ni testat de ännu?

Klick klick

Kategori:

Sitter framför datan och internet shoppar. Klick klick så lätt : ) beställt lite saker från Elf har aldrig handlat från den sidan tidigare så tänkte jag skulle testa de. Hoppas de inte tar lång tid innan sakerna kommer då de skickad från England.

Kanske borde klicka hem en höst jacka med när jag är i farten : )

PW

Kategori:

PW klart för i dag. Skönt på promenaden i dag då jag verkligen fick gå i egna tankar och bara rensa ur kroppen på dålig energi. Blev en lång och skön promenad: ) dock gör min mage ondare nu än vad den gjorde förut. Ska strax ner och ladda tvättmaskinerna sen blir de vila framför tv en stund för att se om magen blir bättre!

Blä

Kategori:

Jag har haft ont i magen hela natten och morgonen. Jag hoppas de går över. Ska nämligen ut på PW runt 10-10,30. Känns också som regnet hänger i luften hoppas dock jag hinner ut och gå hela rundan. Usch vilken start på denna vecka och dag. Hoppas ni får en bättre start på eran vecka: )

Nu ska jag hälla i mig en kaffe och lite vitaminer. Senare i dag blir de tvätt och fix hemma.